Baltic Culture Fund promotes cultural cooperation between Baltic States, in order to strengthen the internationalisation of Estonian, Latvian and Lithuanian culture through joint cultural events. Grants are distributed once a year.
Nopef finansierer prosjektstudier for små og mellomstore nordiske foretak som vil etablere seg i et land utenfor EU og EFTA.
Ordningen gir støtte til personell i offentlig sektor til studiebesøk, praksisplass, opplæring eller nettverksbygging mellom Norden og Baltikum.
Statsansatte kan få stipend til å jobbe i statsforvaltningen i et annet nordisk land. Formålet er å styrke samarbeidet mellom nordiske statsetater og gi impulser til nytenkning innen eget arbeidsfelt
Fondet støtter skole- og studiereiser, kurs og leiropphold for grupper i et annet skandinavisk land. Fondet kan også støtte tilrettelegging for kongresser og møter i Skandinavia samt deltagelse på disse. Det kan søkes støtte til utgivelse av publikasjoner av skandinavisk interesse.
Medlemsskoler og -bibliotek kan søke Foreningen Nordens elev- og lærerstipend til utvekslingsreiser i Norden.
NORDEN 0-30’s mål er å styrke unges nordiske identitet. Ordningen støtter barn og unges deltakelse i kulturelle, politiske og sosiale aktiviteter i Norden. Det gis organisasjonsstøtte og prosjektstøtte til lag, foreninger og organisasjoner. I perioden 2018-2020 har NORDEN 0-30 ekstra midler til Agenda 2030-prosjekter.
Barnehager, grunnskoler og videregående skoler kan få støtte til samarbeid med andre utdanningsinstitusjoner i Norden og Baltikum.
Volt støtter prosjekter for barn og unge opp til 25 år som bidrar til nysgjerrighet og forståelse for andre nordiske lands språk og kultur, og også speiler samfunnets mangfold mht kjønnsidentitet, funksjonsevne samt kulturell og etnisk bakgrunn. Det legges stor vekt på de unges egen deltagelse og påvirkning i prosjektet
Programmet støtter innovative aktiviteter knyttet til nye eller mer effektive produkter, prosesser, tjenester, teknologier og/eller ideer som allerede er tilgjengelig for myndigheter og samfunnet for øvrig.
Støtteordningen skal stimulere nordisk samarbeid mellom organisasjoner for funksjonshemmede i Norden. Bidrag kan søkes til aktiviteter og nordiske møter/konferenser av interessepolitisk karakter som arrangeres av en nasjonal eller samnordisk organisasjon for funksjonshemmede
Målet med støtteordningen er økt satsing på grenseoverskridende journalistikk i og om Barentsregionen. Alle journalister i Norge og Russland (også utenfor Barentsregionen) kan søke om støtte til reportasjereiser i norsk eller russisk del av Barentsregionen. Det er ikke krav om russisk eller norsk samarbeidspartner. Det kan søkes om støtte av inntil 70% av utgiftene knyttet til reise, overnatting, tolk, kurs- og konferanseavgifter.
Fondet fremmer nordisk film- og TV-produksjon ved toppfinansiering av prosjektutvikling og produksjon av spillefilmer, TV-fiksjon/serier og kreative dokumentarfilmer.
Programmet skal bidra til innovasjon, et styrket næringsliv, satsing på natur- og kulturarv samt gode samarbeidsrelasjoner i de nordlige områdene av Finland, Sverige og Norge. Norsk deltager er Nordland fylke
Programmets mål er bærekraftig utvikling av nordområdene. Prioriterte områder er entreprenørskap, innovasjon, forskning, kultur, miljø og felles arbeidsmarked.
Programmets tre innsatsområder er å fremme holdbar økonomisk vekst, å binde regionen sammen og å fremme hverdagsintegrasjon
Programmet skal styrke innovasjon, kunnskapsheving og konkurransekraft innen næringsliv, teknikk og samfunnsutvikling
Kolarctic finansierer prosjekter som bidrar til utvikling og samarbeid mellom nabolandene Norge, Sverige, Finland og Russland. Programmet fremmer attraktivitet og bærekraftig økonomisk utvikling i en sårbar region med arktisk særpreg og store naturressurser.
Programmet prioriterer prosjekt som enten fremmer innovasjon og konkurranseevne i perifere strøk eller bærekraftig utvikling av naturens og samfunnets ressurser i fjerntliggende områder.
Programmet støtter samarbeid og prosjekter innen innovasjon, miljø, tilgjengelighet og bærekraftige lokalsamfunn
Programmet støtter samarbeid i Østersjøregionen som gjør området attraktiv å bo, jobbe og investere i. Krever minst tre deltakerland, hvorav minst to er EU-medlemmer
Hensikten med avsetningen er å bidra til et mangfoldig kultursamarbeid mellom Norge og Island. Både norske og islandske aktører kan søke. Tiltak som får støtte skal ha relevans for begge land og helst gi avkastning i form av varige kontakter mellom kunstnere, kulturarbeidere eller forskere lenge etter at det konkrete prosjektet er gjennomført
Barentskult er et finansieringsprogram som skal stimulere til økt grenseoverskridende kultursamarbeid i nord. Målgruppen er norske profesjonelle kunst- og kulturaktører som samarbeider med russiske partnere.
Enkeltpersoner, foreninger, institusjoner og organisasjoner kan søke bidrag til kulturell aktivitet. Nye bilaterale samarbeidsformer prioriteres.
Globus er Nordisk kulturfonds støtteprogram for perioden 2020-2024. Kunstnere og kulturaktører kan søke midler til prosjekter utenfor Norden som utvider perspektivet på nordisk kunst og kultur. Globus skal møte det stadig voksende behovet for nye måter å samhandle over grensene og vil bidra til å utvikle en kreativ region med et mangfold av kulturelle uttrykk. Globus har ingen krav om et nordisk regionalt samarbeid, tvert imot støtter det prosjekter som ikke lages i Norden alene. 2020 er året for utvalgte pilotprosjekter, deretter åpner programmet for søknader.
Foreningen støtter samarbeid i Norden innen industri, vitenskap, kunst og kultur
Kunst- og kulturfestivaler i Norden/Østersjøområdet kan søke midler til å styrke og utvikle samarbeid med andre festivaler i området for å danne nye nettverk, idéutvikling og samarbeid mellom festivaler i regionen. Det er én årlig søknadsfrist hvor fem søknader innvilges.
Fondet fremmer nordisk film- og TV-produksjon ved toppfinansiering av prosjektutvikling og produksjon av spillefilmer, TV-fiksjon/serier og kreative dokumentarfilmer
Fondet støtter kultursamarbeid i bred forstand innen de nordiske land og selvstyrte områder
Nordisk kulturkontakt administrerer Kultur- og kunstprogrammet som støtter produksjon, kompetanseutvikling og formidling, samt Nordisk-baltisk mobilitetsprogram for kultur som støtter mobilitet, nettverksbygging og kunstnerresidenser
Kunstnerresidenser i Norden og Baltikum kan søke om støtte til å inviterer profesjonelle kunstnere til residensen. Oppholdene bør være av et par måneders varighet. Kunstnerne selv kan ikke søke.
Programmet har som mål å styrke språkforståelsen i Norden, og å stimulere interessen for, kunnskapen om og forståelsen for nordiske kulturer, språk og livsvilkår. Målgruppen er alle aktører som arbeider innen det nordiske språkområdet.
Kulturdepartementet ønsker å bidra langsiktig til etablering og utvikling av kultursamarbeidet over grensene i nord, og har etablert et treårig program for norsk-russisk kultursamarbeid i nordområdene. I programperioden 2019 – 2021 er samarbeid på scenekunstfeltet et av fokusområdene. Det andre fokusområdet er urfolkskultur.
Nordisk oversettelsesstøtte skal bidra til flere utgivelser av kvalitetslitteratur fra Norden på andre nordiske språk enn originalspråket, og dermed styrke utbredelse og kjennskap til nordisk litteratur. Det kan gis støtte for inntil 4 søknader pr. forlag årlig med maksimalt to titler pr. søknadsrunde
Målet for Samerådets kulturstøtte er å støtte og vitalisere kultursamarbeidet blant samer over landegrensene samt støtte tiltak som samene har felles interesse av. Støtten kan gis som prosjektstøtte, studiereisestipend eller arbeidsstipend. Støtten deles ut en gang i året.
Volt støtter prosjekter for barn og unge opp til 25 år som bidrar til nysgjerrighet og forståelse for andre nordiske lands språk og kultur, og også speiler samfunnets mangfold mht kjønnsidentitet, funksjonsevne samt kulturell og etnisk bakgrunn. Det legges stor vekt på de unges egen deltagelse og påvirkning i prosjektet
NIKK forvalter midler til prosjekter som bidrar til det nordiske likestillingsarbeidet. Aktiviteter som støttes skal ha nordisk nytteverdi og likestillingspolitisk merverdi
Det nordiske miljøfinansieringsselskapet (NEFCO) er etablert av de fem nordiske landene. Det finansierer miljøprosjekter i bl.a. Sentral- og Øst-Europa og prioriterer prosjekter som gir kostnadseffektive miljøgevinster i hele regionen.
NDF støtter investeringer knyttet til klimaendringer i lavinntektsland
Et barentsprosjekt er et samarbeid mellom en norsk og en russisk partner som skal skape noe i fellesskap. Det kan være alt fra et idrettslag som møtes til trening, til to bedrifter på hver side av grensen som ønsker å utvikle et felles produkt. Prosjektenes hovedformål er å øke kunnskapen og forståelsen om kultur og samfunn på tvers av grensene, samt å bryte ned fordommer og knytte vennskapsbånd. Samarbeidsaspektet er viktig.
Programmet støtter prosesser, prosjekt og initiativ som bidrar til bærekraftig utvikling for befolkningen i Arktis i de nye omstendighetene globaliseringen og klimaendringene fører med seg
Ordningen gir støtte til personell i offentlig sektor til studiebesøk, praksisplass, opplæring eller nettverksbygging mellom Norden og Baltikum.
Programmet støtter baltiske, frivillige organisasjoner (NGO’er) som vil danne nettverk og utveksle erfaringer med lignende nordiske organisasjoner. Målet er at NGO’ene styrkes og bidrar i utviklingen av et dynamisk og sterkt sivilt samfunn i Baltikum.
NORA skal styrke samarbeidet mellom landene i Nord-Atlanteren. Prioriterte områder er kreative industrier, grønn energi, bioøkonomi, bæredyktig turisme, informasjons- og kommunikasjonsteknolig, velferdstjenester samt maritim sikkerhet/ beredskap.
Enkeltpersoner kan søke inntil 20 000 NOK for videreutdanning og erfaringsutveksling innen frø- og planteproduksjon, foryngelsesmetoder og foredling i de nordiske land.
SNS støtter forskning på skog, skogbruk, utnyttelse av trevarer og skogsprodukter, samt skogens ikke-kommersielle verdi. Krever deltakelse fra minst tre nordiske land.
Fondet støtter skole- og studiereiser, kurs og leiropphold for grupper i et annet skandinavisk land. Fondet kan også støtte tilrettelegging for kongresser og møter i Skandinavia, samt deltagelse på disse. Det kan søkes støtte til utgivelse av publikasjoner av skandinavisk interesse.
Letterstedtska föreningen støtter nordisk samarbeid innen industri, vitenskap, kunst og kultur.
Forskningsfondet støtter vitenskapelig utvikling innen omsorgsvitenskap i form av nordiske forskningsprosjekter som gir kunnskap om respektfull og verdig omsorg av mennesker i ulike livssituasjoner, kontekster og i ulike kulturer, spesielt med henblikk på helse, lidelse, livslange handikap og forestående død. Fondet deler ut forskningsstipend og reisestipend.
NIAS deler ut stipend til studenter som ønsker et studieopphold ved instituttet i København.
NordForsk finansierer og tilrettelegger for nordisk samarbeid innen forskning og forskningsinfrastruktur
Nordic Master støtter felles nordiske program på master-nivå. Både selve master-programmet og studentenes mobilitet mellom deltagende utdannelsesinstitusjoner kan få støtte. For å søke må universitet / høyskoler fra minimum to nordiske land / selvstyrte områder samarbeide. Deltagende studenter kan komme fra hele verden.
Instituttet gir stipend til reise og opphold i Afrika i forskningsøyemed. Søkeren må være tilknyttet et nordisk universitet, høyskole eller forskningsinstitusjon og være over Bachelor-nivå. Instituttet gir også stipend til en måneds opphold ved instituttets bibliotek i Uppsala
Ordningen skal styrke samarbeidet innen energiforskning. Nordiske og baltisk ph.d. studenter og forskere kan søke midler til mobilitet og nettverksbygging innen fagfelt som digitalisering, utvikling av elektrisitetsmarkedet, energilagring, transport og bioenergi. Det er mulig å søke midler til nordisk/baltiske samarbeid eller til samarbeid der alle partnere er nordiske.
Programmet støtter tiltak som knytter sammen læresteder for høyere utdanning, både private og offentlige. Det støtter nettverksbygging for utveksling av erfaringer og innovative resultat. Det gis mobilitets-, nettverks-, og prosjektstøtte
Programmet retter seg mot alle institusjoner og organisasjoner som arbeider hovedsakelig innenfor feltet utdanning og livslang læring. Programmet støtter innovative prosjekter på tvers av tradisjonelle kategorier og sektorer, og prosjekter som kan ta opp nye og mer komplekse problemstillinger og utfordringer.
Barnehager, grunnskoler og videregående skoler kan få støtte til samarbeid med andre utdanningsinstitusjoner i Norden og Baltikum
Programmet har som mål å styrke språkforståelsen i Norden, og å stimulere interessen for, kunnskapen om og forståelsen for nordiske kulturer, språk og livsvilkår. Målgruppen er alle aktører som arbeider innen det nordiske språkområdet.
Programmet støtter formell og ikke-formell opplæring av voksne i form av nettverksbygging, samarbeid og utveksling. Målet er å styrke voksnes evne til å møte utfordringer i dages arbeidsmarked og styrke forholdet mellom voksenopplæring og arbeidsliv.