Norden Info

Liste over tjenester du får bruk for når du flytter til Bodø

Bodø er en by i Nord-Norge med omtrent 55,000 innbyggere, og et av våre favorittsteder å dra til når man ønsker å se nordlys. Flere kjente skikkelser stammer derifra, blant annet sangeren Halvdan Sivertsen og musikeren Morten Abel.

Mange velger av ulike grunner å flytte til Bodø, enten det er for å studere, få seg jobb, eller komme nærmere familie. Å flytte til en ny by kan derimot være vanskelig for alle. Du må finne et hjem, bli kjent med tjenestene som eksisterer, og oppsøke de rette personene til å hjelpe deg med alt dette. Hvis du skal flytte til Bodø, kan følgende liste over tjenester kanskje gjøre det enklere for deg.

Transport – hvordan kommer man seg rundt i Bodø?

Det er mange måter for turister å komme seg rundt i Bodø, men den beste måten er på sykkel eller til fots. For de som bor på Mørkved eller et annet sted som er et stykke unna byen, derimot, så kan man være nødt til å bruke andre transportmidler. Da er nok bussysstemet den billigste måten å komme seg rundt i Bodø. Du kan enklest kjøpe billett via appen Reis Nordland, og, basert på hvor mye du reiser, kan du kjøpe enkeltbillett eller månedskort. Det siste valget er å kjøre bil.

Hjemmet – barnevakt, snekker, og renholder

Neste på listen over nyttige tjenester i Bodø er de som relaterer seg til hjemmet. Vi vil nevne noen av de som kan være fine å vite om hvis du trenger noen til å passe på barna, eller hjelpe deg med å pusse opp eller vaske boligen.

Barnevakt – når du vil ha litt ekstra tid for deg selv (og kanskje mannen eller kona)

Alle trenger tid for seg selv. Det er derimot ikke alltid det er så lett å få tilgang på denne ekstra tiden, spesielt hvis man har unger å ta vare på. Selv om det er positivt å velge å bruke fritid sammen med småbarna sine, så går det helt fint å til tider tilkalle barnepasser, slik at du kan slappe av litt for deg selv eller gå på date med mannen eller kona. Du kan enkelt skaffe barnepasser i Bodø på Dagmamma.no, hvor det spesielt er stor interesse blant unge jenter og kvinner for å passe barn.

Snekker – skal du pusse opp ditt nye hjem?

Det kan hende at du har flyttet inn i et splitter nytt hjem som det ikke trengs å gjøres noe med. Det kan hende at du har flyttet inn i et gammelt hjem som det heller ikke trengs å gjøres noe med. Men det kan også hende at du har flyttet inn i et hjem som du gjerne ønsker å gjøre noe med. Hvis du ikke er så handy av deg selv, så kan Snekkerbjørn, Bovaria, eller andre lokale snekkere hjelpe deg med å pusse opp.

Renhold – har du tid til å holde boligen ren selv?

Renslighet er en dyd, og det kan til tider være vanskelig å holde hjemmet rent til alle tider. Trenger du hjelp til rengjøringen, enten det er ukentlig, månedlig, eller bare en gang iblant for gangene du får gjester på besøk, så kan du tilkalle vaskebyrå i Bodø, som tilbyr renholdstjenester for boliger og leiligheter i byen.

Underholdning – hva skjer i Bodø by?

Bodø er godt kjent for sin naturlige skjønnhet, uberørte natur og friluftsliv. Det er også hjemmet til en av Norges mest populære turistattraksjoner – nordlyset. Dette grønne lyset kan gi deg en av de beste underholdningene om vinterkveldene, når atmosfæren er fylt med det.

På Fram kino kan du få sett de nyeste filmene, og på Stormen Konserthus, et av de vakreste konserthusene i Norge, kan du oppleve både internasjonale og norske konserter.

Vi har bare skrapet overflaten av tjenestene du får bruk for, og mulighetene du får tilgang til, når du flytter til Bodø by, men en ting er helt sikkert – du kan glede deg til både vær, vind, og ikke minst, nordlys!