Den mest integrerte regionen i verden

Det nordiske samarbeidet

Norden har et av de eldste og mest omfattende regionale samarbeid i verden. Det offisielle samarbeidet skjer via Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Frivillige foreninger, vennskapskommuner og -byer, klasseutveksling og privatpersoner er bærebjelken i det uformelle samarbeidet.

RSS Nytt fra Nordisk ministerråd

  • Nordiske finansministre diskuterte hvitvasking og arbeid for klimaet oktober 19, 2019
    Kampen mot hvitvasking og finansiering av internasjonalt klimasamarbeid sto på agendaen da de nordiske finansministrene holdt møte ved Det internasjonale pengefondet IMF i Washington D.C. 18. oktober.
  • Nordiske parlamentarikere og statsministre møtes på toppmøte – debatterer klima oktober 15, 2019
    Nordiske parlamentarikere, statsministre og en rekke andre ministre møtes under Nordisk råds sesjon i Stockholm 29.–31. oktober. Øverst på agendaen står bærekraft og klima, men også sikkerhetsspørsmål får stor plass. Gjestetaler er Michael Tjernström, en av Sveriges mest respekterte klimaforskere.
  • Brussel ønsker nordisk kultur velkommen oktober 11, 2019
    I løpet av de tre høstmånedene i 2019 er Brussel vert for mer enn 400 nordiske kunstnere og kreative utøvere. Nordic Fall organiseres av en av Europas mest innflytelsesrike kulturinstitusjoner, Bozar. Festivalen skal utforske de kreative aspektene ved blant annet bærekraft, involvering av ungdom, Arktis og likestilling gjennom kunstneriske uttrykk som musikk, litteratur og film.