Den mest integrerte regionen i verden

Det nordiske samarbeidet

Norden har et av de eldste og mest omfattende regionale samarbeid i verden. Det offisielle samarbeidet skjer via Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Frivillige foreninger, vennskapskommuner og -byer, klasseutveksling og privatpersoner er bærebjelken i det uformelle samarbeidet.

RSS Nytt fra Nordisk ministerråd

  • De nordiske samarbeidsministrene diskuterte koronavirus mars 18, 2020
    De nordiske samarbeidsministrene, under ledelse av Danmarks Mogens Jensen, møttes per video på onsdag for å utveksle informasjon om arbeidet mot spredningen av koronaviruset.
  • Nordisk råds president: Viktig at vi holder sammen i kriser mars 18, 2020
    Det pågående koronautbruddet kan bare løses via grenseoverskridende samarbeid. Ingen land kan stå alene imot en krise som den koronaviruset utgjør. I vanskelige situasjoner må vi stå sammen. Det sier Nordisk råds president Silja Dögg Gunnarsdóttir i en uttalelse i forbindelse med koronaepidemien.
  • Nå får du samlet informasjon om korona i hele Norden mars 17, 2020
    Vil du vite hvordan de nordiske landene handler i kampen mot koronaviruset, og hvilke regler og anbefalinger som gjelder i de enkelte landene? Nå finnes den informasjonen samlet på ett sted. Nordisk ministerråds informasjonstjeneste Info Norden har satt sammen en side med lenker til oppdatert informasjon om situasjonen i alle nordiske land.