Den mest integrerte regionen i verden

Det nordiske samarbeidet

Norden har et av de eldste og mest omfattende regionale samarbeid i verden. Det offisielle samarbeidet skjer via Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Frivillige foreninger, vennskapskommuner og -byer, klasseutveksling og privatpersoner er bærebjelken i det uformelle samarbeidet.

RSS Nytt fra Nordisk ministerråd

  • Lanserer konkurranse for å finne innovatører for smarte byer januar 11, 2021
    Nystartede teknologiselskaper i Norden og Baltikum inviteres i dag til å delta i en ny konkurranse. Utfordringen går ut på å finne nyskapende digitale løsninger på urbane utfordringer som har blitt mer presserende som følge av covid-19-krisen.
  • FN-sjefen: Få alle med på den grønne omstillingen! desember 22, 2020
    De nordiske regjeringene må snakke med innbyggerne – med næringsdrivende, med bønder, med urfolk og med unge – om omstillingen som må til for å stanse tapet av biologisk mangfold. Det sa FN-sjefen for biologisk mangfold, Elizabeth Maruma Mrema, da hun møtte unge miljøaktivister og nordiske politikere i en debatt.
  • Trenger du oppskrifter på endring? Bli med på lanseringen av Cookbook for systems change! desember 17, 2020
    Hvordan gjennomfører vi tiltak som gjør det mulig å takle de største samfunnsutfordringene i vår tid? 26. januar kan du bli med og utforske de viktigste konklusjonene fra den nye Cookbook for systems change – Nordic innovation strategies for sustainable food systems.