Norden Info

Den komplette guiden til nordiske advokatfirmaer og tjenestene de yter

Den komplette guiden til nordiske advokatfirmaer og tjenestene de yter

Nordiske advokatfirmaer har ofte tettere bånd til hjemlandet enn andre advokatfirmaer. De er utformet med lokale lover og forskrifter i tankene, noe som betyr at de kan jobbe mer effektivt. Som et resultat av dette tilbyr de vanligvis mindre juridiske team bestående av advokater som har høy kompetanse innen sine respektive felt.

Den økte populariteten til «den nordiske modellen» har ført til at mange nye advokatfirmaer har åpnet seg rundt om i verden, og det har også ført til at mange tradisjonelle internasjonale advokatfirmaer har ekspandert inn i regionen.

Denne artikkelen vil snakke om advokatfirmaer og juridisk rådgivning i de nordiske landene – Danmark, Norge, og Sverige. Artikkelen vil snakke i detalj om et nordisk advokatfirma, dets ulike tjenester, og hvordan du velger et firma som passer for deg.

Hvilke tjenester tilbyr et nordisk advokatfirma?

Et nordisk advokatfirma kan tilby juridiske tjenester knyttet til en stor rekke områder:

  • forhandlings- og meklingstjenester
  • forvaltnings- og offentligrettslig rådgivning
  • straffeforsvar
  • selskaps- og handelsrett
  • immaterialrett
  • skatterett
  • eiendomsrett

Dette er bare noen få av de mange tjenestene nordiske advokatfirma tilbyr. For å lære mer om likhetene og forskjellene til nordiske advokatfirmaer, anbefaler vi at du selv undersøker firmaene sine nettsider. Du kan begynne med å se på Advokatfirma Tingmann i Stavanger, Familjerättsadvokaterna Sverige AB i Stockholm, og Eurojuris Aalborg, for eksempler på et norsk, svensk, og dansk advokatfirma, respektivt.

Hvordan velge et nordisk advokatkontor som passer for deg?

Å velge et advokatfirma er en av de viktigste avgjørelsene du vil ta i livet ditt. De vil tross alt spille en sentral rolle i domstolens avgjørelse om hvorvidt du får stikke av med halvparten av det huset, om du får fortsette å se barna dine – kort sagt, hvor godt du kommer ut av en rettslig situasjon. Derfor er det viktig å sørge for at firmaet du ansetter har ferdighetene og erfaringen du trenger.

Den beste måten å velge et nordisk advokatfirma på er ved å gjøre din due diligence. Du kan be om referanser fra tidligere kunder, lese anmeldelser på nettsteder som Yelp eller Avvo, eller til og med snakke med folk som jobber i firmaet du vurderer. Vårt aller beste råd er at du tar deg god tid i denne prosessen, og ikke låser deg fast til et visst firma for tidlig. Hvis du gjør grundig undersøkelse på forhånd vil det rette advokatkontoret tjene deg godt når du trenger det.