Omsorgssamarbeid med Rezekne viderføres

Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Rezekne i Latvia innledet tidligere i år et samarbeid om omsorg for eldre og barn med spesielle behov. Tre fagpersoner besøkte Rezekne i slutten av oktober og kom hjem med mange inntrykk, erfaringer og planer for det videre samarbeidet.

06.11.2014

Liv Rostøl fra Asdal ressurssenter og Anne Elisabeth Næs fra avdelingen for tilrettelagt undervisning ved Sam Eyde vgs. besøkte flere skoler og omsorgsinstitusjoner for barn med behov for en tilpasset skolehverdag. De ble bedre kjent med sine latviske kolleger og vil i april få hospitanter på besøk i en uke.  Agnethe Tholle fra Arendal kommune, med eldreomsorg som fagfelt, var også med på turen. I likhet med de andre, besøkte hun institusjoner og diskuterte ulike aspekter og praksis ved omsorg for eldre med latviske kolleger. 

I tillegg til institusjonsbesøkene, fikk de tre en gjennomgang av organiseringen og prioriteringer innen omsorgsarbeidet i Rezekne. Det ble lagt planer for en videreføring av samarbeidet der neste steg er at fagpersoner fra Rezekne hospiterer på Asdal ressurssenter og Sam Eyde vgs. i april. Også ulike institusjoner innen eldreomsorg i Arendal vil ha hospitantbesøk i samme periode.  


Om oss| Nyheter

Nordisk informasjonskontor Norge
Postboks 77, 4801 Arendal
Tlf: 91 80 82 56 og 97 58 43 25
e-post: nordeninfo(a)nordeninfo.no
Org.nr: 985321620