Ny portal for kreative næringer og investorer

business.kreanord.org er en helt ny nordisk portal hvor kapitalsøkende, kreative næringer kan komme i kontakt med risikovillig kapital.

14.09.2012

Kreative næringer som dataspillutviklere, designere og moteskapere kan, gjennom denne portalen, få kunnskap og nye nettverk fra business angels og investorer til sine forretningsidéer. Bak initiativet står Nordisk ministerråd og KreaNord.
 
De kreative næringer er katalysator for vekst i de nordiske landene. Flere analyser viser at disse næringene har klart seg bedre under finanskrisen enn det øvrige næringsliv. De kreative næringene skaper arbeidsplasser og eksport gjennom sine virksomheter. Internasjonale undersøkelser viser at disse næringene har de samme vekstambisjoner som virksomheter i det øvrige næringsliv.
 
Mange virksomheter fra de kreative næringer har behov for risikovillig kapital og forretningsmessige sparringspartnere, som en business angel eller investor.
 
Rasmus Wiinstedt Tscherning er direktør ved Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi som blant annet driver hjemmesidene business.kreanord.org og kreanord.org for Nordisk ministerråd. Han sier at den nye nettjenesten skal gi de kulturelle og kreative næringer mulighet til å møte investorer og finne nye partnerskap.
 
Det er gratis og uforpliktende å registrere seg på business.kreanord.org. Les mer om denne nye tjenesten på ministerrådets hjemmeside.

 

Foto: Karin Beate Nøsterud/norden.org


Om oss| Nyheter

Nordisk informasjonskontor Norge
Postboks 77, 4801 Arendal
Tlf: 91 80 82 56 og 97 58 43 25
e-post: nordeninfo(a)nordeninfo.no
Org.nr: 985321620