Nordisk kulturfond støtter Steinbrudduka

Førti ungdommer fra Island, Danmark og Norge vil gi Steinbrudduka 2013 i Grimstad et nordisk perspektiv. Steinbrudduka er en scenekunstfestival for barn og unge med interesse for arbeidet på og bak scenen. Hovedattraksjon blir dramatiseringen av det norrøne sagnet om brønnen Urdarbrunn ved livstreet Yggdrasils fot. Kulturfondet gir 360 000 DKK til festivalen.

21.01.2013

Festivalen finner sted på ettersommeren og det er Kastellet kultursenter som samler nordiske unge med interesse for scenekunst. De får verdifull læring og erfaring ved å samarbeide med profesjonelle utøvere og dyktige pedagoger. Prosessen skal munne ut i forestillinger av høy kvalitet som vises gjennom Steinbrudduka. 

I forkant av festivalen forbereder deltagerne seg gjennom kunstneriske prossesser og inspirasjon fra naturen, felles nordiske historiske røtter og norrøn mytologi. Sagnet om "Urdarbrunn" forteller om de tre nornerne (gudinner) Urd, Skuld og Verdandi. De bodde ved kilden Urdarbrunn og vannet livstreet Yggdarasil slik at det ikke visnet. Nornerne skal "styre" forestillingen, men selve oppsetningen blir først til når de unge møtes under Steinbrudduka.  "Urdarbrunn" blir festivalens hovedattraksjon, i tillegg blir det rom for gjestespill, workshops og tre andre forestillinger.

Et av Nordisk kulturfonds satsingsområder er nettopp barn og unge. Fondet støtter prosjekter som knytter nordiske barn og unge sammen om felles aktiviteter og samarbeid.   


Om oss| Nyheter

Nordisk informasjonskontor Norge
Postboks 77, 4801 Arendal
Tlf: 91 80 82 56 og 97 58 43 25
e-post: nordeninfo(a)nordeninfo.no
Org.nr: 985321620