Nordisk kokkeskole for barn under Arendalsuka

Dagen før skolestart inviteres barn til kokkeskole med nettopp skolemat som tema. Margit Vea, forfatter og matskribent for Aftenposten Junior, lærer barna å lage enkel, sunn og velsmakende skolemat av friske, nordiske råvarer. Dette er mat som kan serveres både i skolekjøkkenet og i matpakka. Barna kan også lage sin egen matboks og få med seg oppskriftene hjem.

04.08.2014

Etter kokkeskolen blir det debatt om de ernæringsmessige perspektivene ved skolemat. I Norge holder matpakka stand, mens svenske og finske elever får et gratis, varmt måltid daglig. Hva er best for barna fra et ernæringsmessig, pedagogisk og sosialt perspektiv? Er det sammenheng mellom skolematen og en bedre skole? I panelet sitter Svein Harberg, stortingsrepresentant (H), Kjersti Toppe, lege og stortingsrepresentant (SP), Kathrine Kleveland, leder i Skolematens Venner og Arne Vinje, ordfører i Vinje kommune (SV). Debatten ledes av Margit Vea. 

Kokkeskole: Onsdag 13. august kl 11.00 - 15.00 på Torvet i Arendal 
Debatt om skolemat: Onsdag 13. august kl 15.00 - 15.30 på Torvet i Arendal

Arrangører er Ny nordisk mat ll, Norden i Fokus og Nordisk informasjonskontor Sør-Norge. 


Om oss| Nyheter

Nordisk Informasjonskontor Sør-Norge
Postboks 77, 4801 Arendal
Tlf: 37 02 59 33
e-post: nordeninfo(a)nordeninfo.no
Org.nr: 985321620