Hele Norden leser sammen

I novembermørket tenner vi levende lys og samles rundt en god nordisk bok – på samme tid over hele Norden. Det er klart for Nordisk bibliotekuke og årets tema er vennskap.

28.01.2013

På over 2 000 skoler i Norden og Baltikum samles barn og voksne og leser de samme tekstene, omtrent samtidig. Årets tekstutdrag for barn er hentet fra Vaffelhjarte av Maria Parr, mens Skriv i sanden av Marjun S. Kjelnæs er beregnet på ungdom. For de voksne er tekstene hentet fra Islendingesagaene.

Nordisk bibliotekuke tilrettelegges av Foreningene Norden. De oppfordrer alle som har lyst til å holde en hyggelig høytlesningsstund eller et større nordisk litteraturarrangement for barnehagen, klassen, bibliotekskretsen eller venner. På bibliotek.org ligger det en idekatalog med tips om hvordan du kan holde et bibliotekuke-arrangement. Der ligger også årets plakat og aktivitetsmateriell.

Mandag 9. november markerer starten på årets Nordiske bibliotekuke og er den store høytlesningsdagen. Den starter med Morgengry-arrangement for barn, og kl. 19.00 er det Skumringstime for voksne.


Om oss| Nyheter

Nordisk informasjonskontor Norge
Postboks 77, 4801 Arendal
Tlf: 91 80 82 56 og 97 58 43 25
e-post: nordeninfo(a)nordeninfo.no
Org.nr: 985321620