Den mest integrerte regionen i verden

Det nordiske samarbeidet

Norden har et av de eldste og mest omfattende regionale samarbeid i verden. Det offisielle samarbeidet skjer via Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Frivillige foreninger, vennskapskommuner og -byer, klasseutveksling og privatpersoner er bærebjelken i det uformelle samarbeidet.

RSS Nytt fra Nordisk ministerråd

  • Ikke belegg for at sosiale medier er skadelig for unge juni 11, 2019
    En ny rapport utfordrer vedtatte sannheter om sosiale mediers skadelige påvirkning på unge mennesker. Forskerne mener at unge mennesker som trives i livet generelt også trives på sosiale medier. Både forskere og medier har en tendens til å skjære alle over en kan. Slik oppstår myter, slår rapporten fast.
  • Gastronomipionerer fra fire kontinenter på EAT 2019 juni 5, 2019
    Kan gastronomien bidra til å løse noen av de mest presserende globale utfordringene? Nordic Food Policy Lab, Hivos, WWF, Slow Food International, IFOAM, Ethos Mexico og FUCOGA mener det. Bli med og møt pionerer og foregangsfolk fra fire kontinenter som gir innblikk bak scenen og deler sine strategier!
  • Vinnerne av matprisen Embla 2019 juni 4, 2019
    Danmark, Finland og Færøyene var de store vinnerne da den nordiske matprisen Embla ble delt ut for andre gang. Den verdensberømte matvisjonæren Claus Meyer og ferske entreprenører som Gimburlombini og Bondens Skafferi var blant mottakerne av de sju prisene.