Den mest integrerte regionen i verden

Det nordiske samarbeidet

Norden har et av de eldste og mest omfattende regionale samarbeid i verden. Det offisielle samarbeidet skjer via Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Frivillige foreninger, vennskapskommuner og -byer, klasseutveksling og privatpersoner er bærebjelken i det uformelle samarbeidet.

RSS Nytt fra Nordisk ministerråd

  • Nye Info Norden gir mer nyttig nordisk informasjon januar 10, 2019
    Nordisk ministerråd styrker sin informasjonstjeneste til nordboerne. Fra og med årsskiftet kan den som vil vite mer om nordiske støtteordninger og bidrag, og privatpersoner som vil drive næringsvirksomhet i et annet nordisk land, henvende seg til Info Norden for å få hjelp.
  • Stol av sjøgress vinner nordisk designkonkurranse desember 14, 2018
    “The Coastal Furniture” endte på førsteplass i siste runde av den nordiske designkonkurransen. Stolen av den danske designeren Nikolaj Thrane Carlsen fikk 22 % av stemmene ved FNs klimatoppmøte i Katowice og ble kåret til vinner under en samtale om design i den nordiske paviljongen.
  • Nordisk dialog i Katowice desember 13, 2018
    I løpet av to tettpakkede uker har den nordiske paviljongen ved FNs klimaforhandlinger i Katowice – COP24 – vært et senter for kunnskapsdeling og dialog om klimaløsninger og -utfordringer.